Дұрыс тамақтану денсаулықты сақтаудың кепілі » КГУ «Общеобразовательная школа №179»УO г.Алматы
Алматы қаласы Білім басқармасының
«№№179 жалпы білім беретін мектеп»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
)Қабылдау бөлімі :
+7(727) 380-94-09
Есепші бөлімі:
+7(727) 380-94-09
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » Дұрыс тамақтану денсаулықты сақтаудың кепілі
“Дұрыс тамақтана білеміз бе?”
12
март
2024
“Дұрыс тамақтана білеміз бе?”
Бастауыш сыныптар бойынша 4-сыныптар арасында   атты дебат өткізілді. Дебат соңында мектебіміздің әлеуметтік педагогі Шубекова Гүлнұр, Скакова Аида, тәрбие ісі жөніндегі орынбасары Карбозова Айгүл апайлар балаларға өз ықыластанын білдіріп,белсене қатысқандары үшін сыйлықтармен марапаттады
"Салауатты тамақтану мектебі"
21
февраль
2024
"Салауатты тамақтану мектебі"
№179 жалпы білім беретін мектепте, 21.02.2024 ж күні "Салауатты тамақтану мектебі" акция жоспары аясында, салауатты өмір салтын насихаттау мақсатында, 2 А сынып оқушыларымен сынып жетекшісіСкакова Аида Алижановна "Сүт өнімдері" тақырыбында түсіндірме жұмысын өткізді. Мақсаты: Бастауыш сынып оқушыларын тамақтану мәдениеті мен,әдебімен таныстыру; пайдалы және пайдасыз тамақ туралы түсінік беру; оқушылардың денсаулықтарын сақтауға дағдыландыру.  
"Салауатты тамақтану мектебі" акция
15
февраль
2024
"Салауатты тамақтану мектебі" акция
№179 жалпы білім беретін мектепте, 14.02.2024 ж күні "Салауатты тамақтану мектебі" акция жоспары аясында, салауатты өмір салтын насихаттау мақсатында, мектеп асханасындағы ас мәзірімен таныстырды. Мақсаты: Бастауыш сынып оқушыларын тамақтану мәдениеті мен,әдебімен таныстыру; пайдалы және пайдасыз тамақ туралы түсінік беру; оқушылардың денсаулықтарын сақтауға дағдыландыру.  
"Салауатты тамақтану мектебі"
15
февраль
2024
"Салауатты тамақтану мектебі"
№179 жалпы білім беретін мектепте, 12.02.2024 ж күні "Салауатты тамақтану мектебі" акция жоспары аясында, салауатты өмір салтын насихаттау мақсатында, 3 Г сынып оқушыларымен "Денсаулыққа пайдалы тағамдар" тақырыбында диетолог Жұмабек Ақниет Ақылбекқызымен кездесу өткізді. Мақсаты: Бастауыш сынып оқушыларын тамақтану мәдениеті мен,әдебімен таныстыру; пайдалы және пайдасыз тамақ туралы түсінік беру; оқушылардың денсаулықтарын сақтауға дағдыландыру.  
"Салауатты тамақтану мектебі"
09
февраль
2024
"Салауатты тамақтану мектебі"
№179 жалпы білім беретін мектепте, 07.02.2024 ж күні "Салауатты тамақтану мектебі" акция жоспары аясында, салауатты өмір салтын насихаттау мақсатында, бастауыш сынып оқушыларына Асханадағы ас мәзірімен таныстыру жұмысын жүргізді. Мақсаты: Бастауыш сынып оқушыларын тамақтану мәдениеті мен,әдебімен таныстыру; пайдалы және пайдасыз тамақ туралы түсінік беру; оқушылардың денсаулықтарын сақтауға дағдыландыру. Жауапты: Мектеп медбикесі,әлеуметтік ұстаз.  
"Салауатты тамақтану мектебі"
08
февраль
2024
"Салауатты тамақтану мектебі"
№179 жалпы білім беретін мектепте, 05.02.2024 ж күні "Салауатты тамақтану мектебі" акция жоспары аясында, салауатты өмір салтын насихаттау мақсатында, мектебіміздің медбикесі Сулейменова Айжан Мұратбекқызы бастауыш сынып оқушыларына ""Балалардың тамақтануындағы балықтың рөлі" тақырыбында түсіндірме жұмысын жүргізді. Мақсаты: Бастауыш сынып оқушыларын тамақтану мәдениеті мен,әдебімен таныстыру; пайдалы және пайдасыз тамақ туралы түсінік беру; оқушылардың денсаулықтарын сақтауға дағдыландыру.
"Салауатты тамақтану мектебі"
01
февраль
2024
"Салауатты тамақтану мектебі"
№179 жалпы білім беретін мектепте, 01.02.2024 ж күні   акция жоспары аясында, салауатты өмір салтын насихаттау мақсатында, бастауыш сынып оқушыларына Тамақтану гигиенасымен таныстырды. Мақсаты: Бастауыш сынып оқушыларын тамақтану мәдениеті мен,әдебімен таныстыру; пайдалы және пайдасыз тамақ туралы түсінік беру; оқушылардың денсаулықтарын сақтауға дағдыландыру.
Дұрыс тамақтанудың маңыздылығы неде?
17
октябрь
2023
Дұрыс тамақтанудың маңыздылығы неде?
Дұрыс тамақтанудың құпиялары бәріне мәлім, бірақ оларды іс жүзінде бәрі бірдей ұстана бермейді. Дұрыс тамақтанудың бірнеше негізгі ережелері: 1) диетаны әртүрлі тағамдармен түрлендіру қажет. 2) кішкентай порциялармен, жүйелі түрде күніне кеміне төрт рет мұқият шайнап тамақтаныңыз. 3) күн сайын бір уақытта тамақтануға тырысыңыз. 4) тұзды тұтынуды шектеуге тырысу қажет. Кәдімгі тұздың орнына йодталған тұзды қолдану керек. 5) қантты тұтынуды да шектеген дұрыс. Кейбір жағдайларда қантты балмен